måndag 19 maj 2014

Att testa något nytt.

Måndagen bjöd på lite grådaskigt väder men vi trotsade detta och gav oss ut för att köra ett konditionspass. Vi värmde upp med doppboll där vi använde oss utav ultimate-reglerna. Därefter var det dags för dagens huvudnummer; skidskytte! 
Eller, det är ju en sanning med modifikation! Men skidskytte utan snö, skidor och bössor, till förmån för löpning, rockringar och ärtpåsar blev vår egna variant av det hela!
Vi tog plats på löparbanan runt fotbollsplanen. På gräset hade jag byggt upp "skyttestadion" med hjälp av koner och rockringar, och laddat med ärtpåsar som ammunition. 
Jag hade också ordnat en straffrunda på gräset med hjälp av koner.

Eleverna jobbade i par (någon grupp var tre) så det blev som en stafett. Varje sträcka var ett varv på löparbanan (400 m) där skyttestadion låg efter ca 350 meter. När de kom fram hade varje lag en egen bana att skjuta/kasta på. Tre ärtpåsar skulle kastas och landa i rockringen. Om man missade genererade det en straffrunda. Alltså kunde man som mest dra på sig tre straffrundor varje gång det var deras tur. Elevernas uppgift var att springa tre sträckor var, men varannan gång som en riktig sprintstafett. 

Det blev ett riktigt bra pass där eleverna verkligen jobbade hårt och peppade varandra. Ett nytt sätt att träna kondition och intervaller som med all säkerhet kommer att dyka upp på programmet igen! 

 
Bra jobbat, allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar