torsdag 5 september 2013

Favorit i repris

Torsdag och dags igen för en tur på Alsterån, denna gång i sällskap av 9b och 9d. Med strålande sol, ryggsäckar packade och bussen på plats gav vi oss av på äventyr.

Ja, äventyr var precis vad det blev! Även idag var det väldigt lite vatten i ån och det bjöd in till dagens första utmaning. Undertecknad fick helt enkelt ta av skorna och vada ut i ån för att befria kanoter som fastnat på stenar redan första metrarna! Men det gick fint, och med den handlingskraft och positiva energi som fanns i gruppen var alla snart iväg. 
Strax innan rastplatsen där lunchen skulle tillagas och avnjutas blev det återigen stenigt, men med hjälp av varandra löste eleverna det suveränt. Det blev en skön stund i solen. 
Sen var det dags att sjösätta kanoterna igen och paddla vidare mot Pataholm. Då visade naturen helt plötsligt upp en annan sida - en blöt och dyig sådan! Men, en räddare i nöden dök upp och fiskade fram den begravda skon med hjälp av en paddel :-) 
Väl i kanoterna igen gick allt som en dans och strax var det dags att gå i land. Några sköna minuter till i solen hanns med innan bussen hämtade upp oss och körde oss tillbaka till skolan igen. 
En dag att minnas när mörkret och kylan är här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar