onsdag 30 oktober 2013

En annorlunda idrottsdag

På torsdagen bjöds våra åttor på en idrottsdag som är tradition på Parkskolan sedan många år tillbaka. Jag pratar naturligtvis om handikappidrottsdagen. Duktiga Ewa Anemyr från Smålands handikappidrottsförbund hjälpte oss som vanligt att duka upp i sporthallen. 

Dagen inleddes med en film som på ett mycket bra sätt presenterar handikappidrotten, hur bred den är och vilka möjligheter som finns, samt vilken kvalité det är på toppen. 

Med detta i bakhuvudet fick sedan eleverna chansen att prova på några idrotter som personer med någon funktionsnedsättning kan utöva. I halva salen handlade det om en begränsad rörelseförmåga då eleverna fick träna sig i att åka rullstol. De fick prova att ta sig uppför och nerför en "backe", köra slalom, köra över hinder samt balansera på bakhjulen. När de sedan behärskade stolen fick de prova att spela rullstolsinnebandy. Inte helt enkelt, men väldigt kul!


På andra halvan av salen fick de sedan testa på en helt annan funktionsnedsättning, nämligen att vara blind. Många elever tyckte det var obehagligt i början och ville tjuvkika men när de väl gav sig hän gick det jättebra. De fick prova på att spela goalboll och en variant av fotboll. Verkligen inte enkelt, men en källa till många hjärtliga skratt! 

Eleverna jobbade riktigt bra och många uttryckte att det var en riktigt rolig dag. Vi hoppas att de fått med sig en ökad förståelse för personer med funktionsnedsättning samt en insikt om hur mycket man faktiskt fortfarande kan göra, bara man vill. 😃

Idrott är livet!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar