söndag 17 november 2013

Dans för hela slanten!

Äntligen torsdag! 

Vi möttes av en alltid lika glad PeO Jacobsson från Dansinspiratörerna strax före halv nio på morgonen. Efter lite "Hej och välkommen!", "vad kul att se dig" och "vad länge sen!" så mötte vi ett gäng förväntansfulla åttor när klockan blev halv nio. PeO inledde med en gruppdans för att komma igång och sedan var det dags för foxtrot. Eleverna i åttan, och tjejer från 9b och 9d, visade direkt att de var laddade och ivriga att få lära sig. Det var en fantastisk stämning i hallen och många skratt ljöd i takt med att musiken pumpade i högtalarna. Efter foxtroten skruvades tempot upp och det var dags att bugga. Med stort fokus och engagemang såg vi till vår stora glädje hur eleverna växte och vågade mer och mer, och med det ökade också kunskaperna. Det var en fröjd att skåda! 


Efter en stunds rast (och obligatorisk fika för oss vuxna 😃) gav sig eleverna i kast med valsen. Även det bemästrade de alldeles utmärkt, och som avslutning på förmiddagen fick de chans att dansa igenom alla tre danserna innan de fick gå på lunch. 

På eftermiddagen fick våra nior chansen att på samma sätt fördjupa sig i dessa tre olika pardanser som är en stor del av vårt kulturarv. Det känns både roligt och viktigt att kunna ge eleverna denna möjlighet att få experthjälp vid inlärningen, samt att de får vara med om dansen i Blomstermåla Folkets Hus på kvällen. Även niorna bjöd på sköna moves och det var två riktigt nöjda idrottslärare som tackade PeO för dagen, och som såg fram emot kvällens dans. Det kändes liksom i luften att det skulle bli en alldeles speciellt bra kväll...

Ja, vad säger man om kvällen? Världsklass! 
Titanix bjöd upp till dans, och det gjorde eleverna också! Till vår stora glädje kunde vi under hela kvällen blicka ut över ett välfyllt dansgolv där glädjen var påtaglig och leendena stora. Till och med när bandet hade paus var det fullt på golvet då eleverna fick chans att tävla i Limbo. 

Tack för en fantastisk dag och kväll, alla elever i åttan och nian! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar