måndag 13 januari 2014

Välkomna...

...till en ny termin och nya utmaningar. Efter en hösttermin där vi gick från härligt friluftsliv i sensommarsolen till dans av olika slag innan vi tog ledigt vid jul, är vi nu redo för nya friska inslag i undervisningen.

Som jag skrev i slutet av förra terminen har jag en ny kollega vid rodret på idrotten. Eller ny och ny, Tobias Andersson har ju jobbat hos oss på Parkskolan ett tag nu men under hösten hade han ingen idrott och hälsa i sin tjänst. Det har han nu, och det ska bli riktigt spännande och roligt att ta sig an den här terminen tillsammans med honom, och er elever, och se var vi hamnar framme i juni.

Terminen har nu hunnit bli ca en vecka gammal och samtliga klasser har hunnit ha idrott. Det har varit blandad kompott när det gäller aktiviteter och det har bland annat bjudits på lekar, basket och ball bouncer. Vad är nu det? tänker ni.
Ja, hur beskriver man det på ett bra sätt? Det är som en variant av innebandy där vi använder oss av små mål och mindre planer. Skillnaderna ligger i materialet. Bollen är mjuk och en aning större, någonstans mellan en innebandyboll och en handboll. Klubborna som man använder ser ut som gigantiska örontops (ni vet såna där som man gör rent i öronen med!) och det går sedan ut på att få bollen i motståndarnas mål. Inga fasta målvakter finns utan fokus ligger på högt tempo, mycket rörelse och att kunna spela tillsammans. Det är framförallt kondition vi tränar och detta genom intervaller då varje match varar i 5-6 minuter.

Här har ni en bild på de så kallade topsen! Inte helt enkelt att träffa och ta emot bollen med alla gånger. Det blev dock ett mycket bra tempo på lektionen och syftet att träna kondition uppnåddes. Eleverna in action har ni här!



Äntligen är vi igång igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar