torsdag 3 april 2014

Det närmar sig avslutning

Som rubriken säger börjar det dra ihop sig till avslutning och då menar jag niornas arbete om styrketräning. Idag hade de chansen att testköra sitt eget styrketränings-program och se om de behöver göra någon ändring innan det ska lämnas in om en vecka. En del tog verkligen chansen och körde på bra och frågade om utförande och annat viktigt. Tanken är ju att deras arbete ska innehålla åtta övningar som passar ett mål som de själva satt upp för sin träning. De ska också kunna tala om vilka skaderisker som kan finnas i samband med övningarna och hur man kan undvika dem. 
Uppgiften är ganska omfattande och täcker de tre stora teoretiska kunskapskraven vilket gör att det känns som en bra chans för eleverna att verkligen få visa vad de lärt sig under sina tre år på högstadiet. Extra roligt ska det bli att nästa vecka få se resultaten av deras instruktionsfilmer, då de ska filma varandra när de utför två av sina övningar. 
Först ska de dock klara av en diskussionsuppgift på måndag, men det tar vi då. Nu laddar vi för simning imorgon med sjuor och åttor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar