fredag 21 mars 2014

Sammanfattning

Så kan ännu en vecka summeras och den har varit lika innehållsrik som vanligt. Det har varvats dans med simning, handboll, cross fit och så diskussionstillfälle om kondition. Det är åk 8 som jobbar med temat kondition och i veckan hade vi gruppdiskussioner där eleverna fick prata om allt från vad som sker i kroppen när man tränar, pulsmätning och träningsupplägg till hur individen och samhället påverkas av att människor inte tränar och tar hand om sin hälsa. Allt skedde med hjälp av appen Voice Recorder, som vi har på våra I-pads. Oerhört smidigt program! Detta sätt att arbeta gjorde det möjligt för mig som lärare att gå runt i de olika grupperna och få igång samtalen, för att sedan i lugn och ro lyssna igenom dem för bedömning. Ett bra redskap som verkligen hjälper till i fråga om rättvis bedömning då läraren kan lyssna flera gånger, och även låta kollegor lyssna för sambedömning. Rekommenderas! 
Eleverna tyckte också att det var ett bra sätt att få visa sina kunskaper på, och med lite mer träning kommer det att kunna bli riktigt givande och bra diskussioner. Både jag och eleverna lär oss ju hela tiden och det finns utvecklingsmöjligheter för oss allihop :-)

Så får denna veckan summeras, utan bild - jag vet!- men det blir säkert ordning på det med. Kanske redan till nästa vecka! 

Trevlig helg allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar