måndag 6 oktober 2014

Dags igen...

Efter ett uppehåll här på bloggen då jag varit sjukskriven p g a en knäskada är jag äntligen igång igen, både med jobbet och bloggen!

8a har nu startat upp höstens stora arbetsområde som handlar om konditionsträning. Vi har haft två inledande teoripass där vi gått igenom vad kondition är och vad det egentligen är som blir starkare i kroppen. Eleverna kan nu allt om syrets väg genom kroppen och vilken uppgift det har. Vi har också pratat puls och hur man kan använda sig av att mäta pulsen i träning. Vi har också introducerat Borgskalan som vi kommer att använda oss av i fortsättningen. 
Nu följer ett antal praktiska pass då vi kommer att träna kondition på olika sätt, mäta pulsen, använda Borgskalan för att gradera hur jobbiga passen varit samt skriva små korta reflektioner i samband med passen. Allt detta kommer eleverna sedan att få använda i en skriftlig reflektionsuppgift, och i en gruppdiskussion som kommer att spelas in med hjälp av I-pads så att jag kan lyssna i lugn och ro, och göra en rättvis bedömning. Det kommer att bli en mycket rolig tid framöver för åttorna :-)

Sjuorna har idag fått en introduktion till rytm och dans. Vi startade med att dansa jenka, först alla tillsammans. Sedan delade vi oss i två grupper som dansade varannan åtta, det blev som ett mindre "battle" där grupperna dansade mittemot varandra för att till sist mötas på mitten. Mycket roligt sätt att utveckla dansen!
Sedan tog vi oss an Linedance. Vi startade med att lära oss koreografin tillsammans och vi provade den till en långsammare country-låt. Sedan hann 7b börja finslipa tekniken och takten i mindre grupper till en snabbare låt. Det kommer 7c att få börja med nästa gång. Tanken är sedan att de ska visa upp koreografin för varandra och vi ska titta närmare på vad som krävs för de olika betygsnivåerna i rytm och dans. Avslutningsvis kommer vi att köra dansen tillsammans hela klassen till den snabbare låten. Det kommer att bli toppen!

På återseende :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar