fredag 17 oktober 2014

Fredagsfeeling!

Den inleddes idag av 7B i idrottshallen när de avslutade arbetet med Linedance idag. Skön musik i högtalarna och intensivt jobb i smågrupper för att finslipa detaljerna innan det var dags att redovisa vad man lärt sig. 
Fyra grupper dansade för varandra och fick själva välja vilken låt de ville köra till. De hade fått prova till olika tempo under lektionen. Vi började med att repetera vad som skiljer de olika kunskapskraven i den här uppgiften. Vi kom fram till att:

För E ska man kunna stegen, vara i takt ibland och om man tappar bort koreografin ska man kunna komma in i den igen.

För C ska man vara ganska säker på stegen, vara i takt till största delen och snabbt komma in i koreografin om man tappar bort sig. 

För A ska man vara säker på koreografin, vara i takt och hjälpa gruppen genom att t ex räkna in, räkna under dansen eller hjälpa någon som tappat bort sig.

Eleverna tittade sedan på varandras danser och tillsammans kom vi fram till om vi sett exempel på de olika nivåerna i framträdandet, utan att gå in på enskilda elevers prestationer. Mycket glädjande att höra eleverna resonera och komma fram till samma svar som mig!

Här ser ni för övrigt vilka två låtar som grupperna valde att dansa till.
(Skivomslagens utseende manar till debatt, men det är ett helt annat ämne så det låter jag passera den här gången men hoppas få återkomma till i ett annat sammanhang.) 

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar