fredag 28 februari 2014

Freestyle Phanatix

Yes, äntligen torsdag! Dags för finbesök på skolan. Dansgruppen Freestyle Phanatix, specialister på hip hop, intog skolan för att låta eleverna prova på breakdance. Dansarna körde workshops med samtliga våra elever och jag lovar er att det var bra ös ur högtalarna i sporthallarna. 



Dagens besökare har också inspirerat till ett ämnesövergripande projekt för åk 9 i ämnet hip hop där idrott och hälsa, musik och engelska ingår. Mer om det vid ett senare tillfälle. 

Att dansa breakdance visade sig vara både roligt och svårt på samma gång! Både lärare och elever gjorde sitt bästa för att hitta det rätta gunget :-) Innan dagen var slut hade vi också fått njuta av en föreställning där sju fantastiskt duktiga underhållare bjöd på allt ifrån breakdance, locking och popping till beatboxing. Grymt! Det hela avslutades med en frågestund där gruppen svarade på frågor som eleverna sammanställt under dagen. För det var en dag helt i hip hopens tecken, med filmvisning, workshops, musikquiz, frågeskrivande samt föreställning. Förhoppningsvis har vi i och med detta eminenta besök öppnat ögonen hos våra elever för ytterligare en del av det stora idrotts- och kulturutbud som finns idag, även om det inte existerar i så stor utsträckning i just vår närmiljö. 

Freestyle Phanatix 
Tack för en fantastiskt inspirerande dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar